Utrinki iz gorniškega dnevnika
tejaoman.info
 
Domov
Osebna
Utrinki
Arhiv
Povezave
Kontakt
GORSKO KOLESARJENJE

 

Lokacija

Goteniška gora

Najvišja točka

Goteniški Snežnik, 1289 m

Dolžina

67 km

Skupna višinska razlika

1770 m

Čas vožnje

4 ure 30 minut

Zahtevnost

 

Goteniški Snežnik

Čez Goteniško goro na obisk k Petru Klepcu.

Potek ture:

Kočevska Reka, Goteniški Snežnik, Žaga Medvedjak, Draga, Trava, Čabar, dolina Čabranke, Plešce, Osilnica, Čačič, Strma reber, Borovec pri Kočevski Reki, Kočevska Reka

Opis:

Iz Kočevske Reke se zapeljemo v smeri kraja Gotenica. Že po nekaj minutah se levo z glavne ceste odcepi makadamska cesta proti Goteniškemu Snežniku. Lepo speljana cesta nas v nekaj širokih okljukih pripelje na manjše sedelce, kjer se usmerimo levo na markirano pot. Je kar dobro vozna, zato se po njej povzpnemo tik pod skalnat vrh Goteniškega Snežnika.
Vrnemo se nazaj na sedelce ter nadaljujemo levo, skozi gozdove Goteniške gore. Mimo Žage Medvedjak se po dobri makadamski cesti spustimo do vasi Draga. Po Dragarski dolini nadaljujemo do vasi Trava, kjer se začne spust v Čabar. Tu prestopimo državno mejo ter z vožnjo nadaljujemo po dolini Čabranke. Pred Osilnico prestopimo maloobmejni prehod, za kar potrebujemo dovolilnico. Kupimo jo na meji za 3 HRK. Onstran meje nas pozdravi Peter Klepec. Le nekaj 100 metrov naprej nas pri gostilni Kovač smerokaz za Zgornji Čačič usmeri levo navkreber. Pred nami je kar konkreten vzpon, ki se zaključi na prelazu Strma reber, t.i. Kočevski Vršič (993 m). Tu lahko ponovno zadihamo, saj nas do cilja v Kočevski Reki čaka le še spust.

Zemljevid poti

Galerija